Done!

Knæ og squats!

 Jeg tænkte lige, at det er tid til at fortælle min “historie”..

Nu følger jeg flere seje fitnesstøser her på nettet og er meget interesseret i, hvorfor og hvordan de har fundet træning som deres livsstil – og flere af dem har ligesom mig en “sygdomshistorie”, hvilket jeg synes er stærkt motiverende. Jeg er selv ikke særlig fitnesstype-agtig, men jeg gør mit bedste, fordi jeg skal. Og jeg vil gerne fortælle om hvorfor.

Jeg har i 7 års tid bøvlet med mine knæ! Efter en aktiv barndom/ungdom med fodbold, badminton og dans gav mine knæ op. Som 17-årig kunne jeg pludselig ikke særlig meget, og det endte med at mine læger gav mig gigtmedicin.. Hele den sommer gik med undersøgelser på en masse klinikker rundt i hele jylland!

Medicinen hjalp, og de dage der var hårde eller jeg skulle noget, tog jeg smertestillende de næste par år, f.eks. når jeg skulle i byen. For at have høje sko på og kunne danse hele aftenen, var jeg afhængig af smertestillende piller – jeg har heldigvis aldrig haft bivirkninger ved at blande det med alkohol, men det har nok aldrig været særlig godt for kroppen.

Efter et par år på gigtmedicin, stoppede jeg og krævede, at jeg blev undersøgt igen. Denne gang kom de “kloge” læger frem til, at der var betændelse i mit ene knæ (skide værre med det) og at der måske var noget galt med menisken i det andet knæ.. Så jeg skulle opereres.

Oktober 2011 blev jeg så opereret i mit højre knæ – og her opdagede de, at der bare var tale om betændelse.. Det blev selvfølgelig fjernet denne dag, når de nu var inde i knæet alligevel. Desværre blev det værre bagefter.
Mit andet knæ værkede stadig, men jeg fik nye læger i foråret og de satte mig på en pillekur i 5 dage som tog betændelsen. Imens havde jeg dog stadig problemer med det andet knæ – operationen havde sat det helt ud af spil. Jeg var sengeliggende en uges tid, og efter 2 uger kunne jeg komme på arbejde igen igen, dog sammen med min nye ven: krykken. Knæet var meget stivt i starten, men det blev bedre og jeg begyndte at kunne cykle og tage til spinning igen, men jeg havde stadig ingen kræfter i benet efter operationen.

Jeg startede ved en fysioterapeut sommeren efter og har siden gået der. I 1½ år har jeg været til træning 2 gange om ugen, og nu er jeg trappet ned på 1 gang ind til jeg får en god rutine i min egen træning.

20140628-220458-79498141.jpg

Det koster kassen at gå ved en fysioterapeut, men jeg er evigt taknemmelig for det arbejde min har gjort. Da jeg startede ved fys’en, og hun bad mig om at gå ned i et squat, kunne jeg det, der ses til venstre i billedet (cirka). Idag kan jeg gå helt ned i hug! 😀

Og når man nu kan squatte sådan rigtigt, så joinede jeg i sidste uge de 3 seje tøser, Mathilde, Matilde og Emilie‘s ugeudfordring – dog kun fra sidelinjen (jeg er langt fra at nå op på deres niveau). Deres udfordring lød på squats selvfølgelig – jeg nåede ingen lørdag/søndag, men jeg kom da op på 524 squat, hvilket jeg faktisk synes er rimeligt..

Måske squats skal være min nye 30 dages udfordring efter jeg er færdig med den til mavsen?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Done!