Sødemidler - og noget om cola..

Kaaagee…

Har I fulgt med på instagram?
For så har I nok opdaget, at jeg har bagt kager et par gange her i ugen – det har måske lidt at gøre med, at jeg vandt bogen #Proteinopskrifter i søndags – og der får man utrolig meget inspiration! 😀

Og så skyldte jeg kage til bestyrelsen i min forening, så jeg måtte jo igang. Igen havde jeg ikke alt jeg skulle bruge, så jeg brugte kun bogen som inspiration og bagte min egen kage.

Kagen har 3 lag – desværre fik jeg ikke bunden og selve fyldet til at hænge særlig godt sammen, men det må fikses næste gang. Kagen smagte godt uanset hvad 🙂

IMG_3755.JPG

Bund
70 g mandler
70 g hasselnødder
50 g havregryn *
20 g kokosmel
½ tsk vaniliepulver
50 g smør
1 æg

Fyld
130 g kokosmel
35 g proteinpulver chokolade
20 g sukrin
100 g kokosmælk

Pynt
Fløde
Mørk chokolade
Kokosflager

*Havregryn er jo ikke ligefrem LCHF, men jeg manglede noget fyld. Det kan sikkert erstattes af noget andet sjovt. 

IMG_3771-0.JPG

Man starter selvfølgelig med bunden. Nødderne hakkes, så det består af både nøddemel og -stykker. Det blandes sammen med resten af ingredienserne og smides i en form. Bages 10 min ved 200grader cirka (man skal nok lige holde øje, så de ikke brænder på)!

Fyldet kan man nemt lave imens – det er faktisk bare at blande det. Og det samme med pynten. Fløden og chokoladen (ganachen) smeltes i en gryde, så det bliver lidt tykflydende. Når bunden er kølet lidt af, mases fyldet godt ned over, og til sidst hældes ganachen over kagen. Der pyntes med kokosflager og det hele smides på køl, indtil man ikke kan holde fingrene fra den længere 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sødemidler - og noget om cola..