Aktiv weekend!

Sødemidler – og noget om cola..

Hvis I følger lidt med i sundhedsverdenen, så har I formentlig hørt om de offentliggørelser der har været idag omkring en undersøgelse vedr. kunstige sødestoffer, såsom aspartam, saccharin og sucralose, som findes i et udvalg af vores madvarer – især de produkter som anses for “sunde” (light-produkter).

Selve undersøgelsen er primært foretaget på mus og til allersidst på 7 personer, og de kunne påvise, at disse kunstige sødestoffer faktisk påvirkede kroppen negativt i forhold til almindelig sukker! I kan læse mere om undersøgelsen her (det er altså utroligt spændende!!)

Jeg har selv fravalgt at spise light-produkter så vidt muligt – og vil faktisk hellere drikke en almindelig cola med en masse hvid sukker i end jeg vil have en light-cola. Jeg kan heller ikke lide smagen, men det er nu pga. aspartamen at jeg primært undgår den. I forhold til andre madvarer, så finder man også ofte aspartam i yoghurter med smag, så her holder jeg mig også pænt til neutrale yoghurter – og så vælger jeg selv min smagsgiver i form af rigtig frugt 🙂

Men i tillæg til dette – så er det netop nu man kan glæde sig over en anden nyhed, når man godt kan lide én cola en gang imellem! Der er nemlig Coca Cola Life på vej – og denne er sødet med sukker og Stevia! Jeg har ikke hørt om, hvornår den lander på det danske marked, men jeg ser godt nok frem til det – og dens smag.. Håber den bliver god! 😀

Hvordan har I det med kunstige sødestoffer?

2

 • etskridt

  Hvis jeg vil have en Coca Cola så tager jeg sku en coca cola, jeg er ikke fan af cola light, synes det smager afskyeligt 🙂

  Jeg er ny i bloguniverset, måske du har lyst til at følges?
  Du er velkommen til at kigge forbi:
  http://www.etskridt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • tlaup

   Det er også en fornuftig indstilling – og den samme jeg har. Så længe forbruget af cola jo ikke er helt absurd, så går det sq nok med den ene man lige tager en gang i mellem 🙂

   Jeg kigger da lige ind forbi din side 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aktiv weekend!