Mug in a cup - LCHF

Paella LCHF

Jeg har lige sådan en dovne weekend, hvor jeg ærlig talt ikke overholder en skid, hverken af træning eller mad. Jeg var til fest igår og inden jeg vidste af det sad jeg der med en hånd i chipsskålen og med somersby i den anden, ups. Og træningen udskød jeg smart nok til idag, søndag, hvor jeg er alt for træt.. Skønt..

Til gengæld tænkte jeg, at I da kan få min opskrift på Paella (sådan en wannabe-opskrift) på LCHF måde. Eller nærmere LC. Der er ikke så meget fedt i den.

Der skal bruges (en stor pande – ca. 3-4 portioner)

 • Rejer, muslinger, andet godt seafood man kan lide (jeg plejer at bruge Mixed Seafood i lage, det er så nemt)
 • Fish sauce
 • ½ blomkål
 • 3 store tomater
 • 2 stor gulerod
 • 1 rødløg
 • 2 hvidløg
 • En lille håndfuld champignon (an på størrelsen er det jo forskellige antal)
 • 1 forårsløg
 • sukkerærter
 • Krydderier: paprika, gurkemeje, karry, peber, salt
 • Olivenolie

Der startes med at laves blomkålsris efter Madbandittens opskrift eller man kan lave det undervejs – men man skal holde et vågent øje med panden imens.

På panden/wokken smider man grøntsagerne (undtagen sukkerærterne) og svitser disse med krydderierne. Jeg bruger selv rigtig meget krydderi, så det er altså efter smag og behag, hvor meget der skal på. Gurkemejen har en lidt speciel smag, men er substitut til safran (som jo er herredyrt og skal i rigtig paella), så den skal man lige være opmærksom på.

Når grøntsagerne er klar, smider jeg seafood på i en passende mængde, fishsauce (sommetider bruger jeg også bare lagen), og så en lille smule vand – det skal bare lige dække bunden og koge væk. Når seafood’en er færdig stegt, smides blomkålsrisene oveni og det hele varmes godt igennem. Sukkerærterne smides oven på.

Hjemmelavet Wannabe-Paella

Det kommer cirka til at ligne ovenstående – dette er dog med rigtige ris og ikke blomkålsris.

Retten kan varieres i forhold til grøntsager – jeg bruger egentlig bare det jeg har i køleskabet. Selvom det ikke er rigtig paella, så er det en ret god, billig og hurtig kopi 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mug in a cup - LCHF